Uppehåll!

Idag var det nog första dagen på länge som det inte har regnat. Och inte nog med det, solen har till och med skinit. Härligt, härligt. Kom hem för en stund sen, har varit och ridit med Eva. Det var härligt väder att rida i idag, fast ett antal för många flugor. Men det är sådant man får ta. Eftersom padocken är som en swimmingpool så tog vi efter en vända i skogen lite dressyr på en åker istället. Kul attfå jobba lite, man kan inte alltid bara lata sig. holly Dolly blev i alla fall heeelt slut efter det. Det var kanppt att hon orkade trava biten hem sen, får se till att bygga upp hennes kondition lite under sommaren.

Nåja ha det så bra!!

//Alicia

Bild upplagd

Nu har jag lagt upp en bild på mig. Väldigt ny, hehe tagen idag, eller igår hur man nu vill se det;)

Lite pyssel

Idag när jag städade mitt rum fick jag syn på snäckorna jag hade plockat på stranden för någon vecka sedan. Plötsligt kände jag för att börja pyssla lite och få ihop det där "hårbandet" jag hade tänkt göra. Har tidigare sett en bild på en tjej som hade något liknande, så varför skulle jag inte kunna göra ngot sådant?  Så jag avbröt städningen och letade fram en syl, pryl eller vad det nu heter och lite natursnöre. först började jag att göra hål på snäckorna som jag kunde trä snöret igenom, då var det bra att använda prylen(?) , en sådan där sak som är spetsig i ena änden och har ett handtag i andra:P. När alla snäckor hade hål i sig började jag trä dom på snöret, jag knöt även knutar mellan dom så de inte ska åka runt på snöret.
Jag tycker resultatet blev lyckat, fast bilden blev inte så bra, men det är finare i verkligenheten (enligt mig).


                    

Någon som vill köpa paraply?

Enligt aftonbladet så har Rihanna börjat sammarbeta med ett amerikanskt företag som ska sälja hennes kollektion av paraplyer.
De finns i olika färger och är kopior av de paraplyer som hon använde när hon framträdde med låten "Umbrella" på MTV Movie Awards, tidigare i år.

Ja, jag säger då det..Kändisarna gör ju verkligen allt för att det ska klirra lite mer i plånboken.


UMBRELLA Rihanna uppträder på MTV Movie Awards med sin monsterhit.
Foto: AP

                                     //Alicia


Önskeoutfit!

Jag bara undrar vem som inte skulle vilja sätta på sig detta en lite kylig höstdag?
En bild med liknande kläder bara dök upp inne i huvudet på mig i gårkväll, fast då på en tjej som stod i New York medans hon viftade efter en taxi. Japp sådana bilder kan jag få ibland! :)


196670-96

Skorna är från
Skopunkten, sjalen är från Mypashmina , och resten är från H&M .



                                                                                              //Alicia



Träningsvärk

Visst har jag träningsvärk i ljumskarna idag, något annat hade jag inte räknat med. Som tur va var det inte så farligt.
Får väl se om jag ska rida idag också, hoppas på det, annars får det bli i morgon!


 

Grattis!

Idag fyller min mormor 72 år!! Ojojoj!! Det känns det ju inte som precis.
Men det är inte det enda idag, jag, mamma, Emma och hennes mamma har nämligen namnsdag idag också!;)
Så det blir ett stort grattis till alla oss idag tycker jag, fast mormor ska ju ha det största;)

Så ikväll beger vi oss hem till mormor och morfar för lite firade!

 

                                                                                                    //Alicia

Utmanad

Har då blivit "utmanad" av min kusin Matilda att lägga upp alla de bloggar jag läser dagligen. Och visst! :) Har dock inte med alla jag läser, för jag brukar kolla på listan med de 50 mest aktiva bloggarna och hitta någon ny varje dag..och tyvärr tappa bort någon också:P
Men men, här kommer dom jag brukar läsa:

Matilda -
http://ombytlig.blogg.se
Ottilia - http://ingetkanstoppamig.blogg.se
Hedda - http://endelavmittliv.blogg.se
Three of a kind - http://threeofakind.blogg.se
: : ANNA : : - http://anna851219.blogg.se/
Donnasandra - http://donnasandra.blogg.se/
Kelly -  http://kellybellybutton.blogg.se/
Kenza - http://kenzaas.blogg.se/
Dress like a princess - http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Roberth - http://roberthelm.blogg.se
Therese - http://maden.blogg.se
Passion for fashion - http://mitchomatcho.blogg.se/
Fashion stars - http://fashionstars.blogg.se/
L O L I T A - http://lolita.blogg.se/
Deliciously - http://modesida.blogg.se/
The city - http://thecity.blogg.se/
Colorelle - http://colorelle.blogg.se

Ja, det är väl dom bloggarna jag läser mest, inte lika många som Matildas precis men.


//Alicia

Tokio Hotel

Wiie!!
Jag är helt förälskad i deras musik! Lyssnar på dom dagarna i enda typ:P Och inte ser dom särskilt illa ut heller, i alla fall inte tvillingarna;)
Dom ligger verkligen etta på min favoritartist-lista (om jag nu har någon sån).

196670-94



Fast favoriten är ju Tom, gitarristen. Vem tycker inte han är söt liksom?


196670-95



Jobb och ridning

Ja rubriken säger väl sitt vad jag har gjort idag.
Det blev ett kortare jobbpass idag, nämligen bra 1½ timme, otroligt skönt!
Sen när jag kom hem var det matlagning som gällde, köttbullar och makaroner. Mitt i tillagningen ringde Eva och frågade om jag ville följa med ut och rida. Självklart ville jag det. Har ju inte ridit på flera veckor. Så vid klockan 5 kom hon och hämtade mig och vi tog oss en skogsrunda. Det var härligt att sitta uppe i sadeln igen!
Fast jag tror att jag kommer ha en riktig träningsvärk i ljumskarna, men det är sånt man får stå ut med!



//Alicia

Stavande genom staden

Idag har det varit en rätt härlig dag. Solen har tittat fram lite då och då. Det har varit tillräckligt varmt för att man skulle kunna ta sig ett dopp i poolen och hoppa på studsmattan med vattenballonger.
Träffade även en liten åttaårig kille som var en höjdare på att rocka rockring. Är det bara något man kan när man är liten eller? För jag verkar ha tappat det mesta av den förmågan, och mamma har fullständigt tappat den. Fast jag måste säga att nu kommer det mer och mer tillbaka, ringen stannar kvar uppe vid midjan i några varv i alla fall. Får väl se om jag har blivit något bättre när sommaren är slut.

Nu när blåbären har börjat poppa upp så plockade jag, Emma och Fanny 2 liter ungefär. Sen blev det bakning! Först blåbärsmuffins, vi var ju tvungna att göra något med bären vi hade plockat. Och sen blev det chokladbollar.
Själv brukar jag tycka det roliga är att baka något, inte att äta det. Förutom bullar och chokladbollar, det är gott!

Sen har jag och Emma slagit vad med hennes pappa, eller något sådant. Om vi lyckas sätta fem golfbollar på mindre slag än han innan de åker här i från, ska den personen få 100 kronor av han. Det skulle inte sitta fel. Det är bara det att det märks att det var några år sedan jag la av med golfen. Uscha, får öva upp mig lite ;)  Är faktiskt lite sugen på att åka ut till golfbanan och slå några hinkar. Skulle vara kul!

Och som avslutning på dagen tog jag och Emma våra stavar och knallade igenom halva staden kändes det som. I över en timme, det var riktigt skönt faktiskt. Det är mycket bättre än att springa, för man kan prata med varandra samtidigt, och det är mycket bättre än att gå vanligt för man känner att det gör någon nytta även om det inte är så jättejobbigt. Eller något sådant, haha. Det dumma med mina stavar är att klossarna eller vad man ska säga som sitter längst ner är borta. Så när jag går med dom på asfalt låter det som pappa uttryckte det "som om någon slipar knivar". Och då var han typ 100 meter bort och hörde det hur väl som helst.

17 juli - Tisdag

Ahh, idag har det varit en jobbig dag. Jag och Emma steg upp redan halv 9 idag. Och tro det eller ej, vi gav oss ut och sprang. Så otroligt jobbigt! Fast efteråt kändes det väldigt skönt! Hehe..
Efter mat och lite slappande framför tvn så åkte jag och städade. i timme! Det är inte lite städning..När det är så varmt som det har varit idag så känns tiden dubbelt så lång..Och så dog ju min mobil efter ett tag så jag inte fick någon musik.. Så nu sitter jag här med en ond rygg efter att ha jobbat med krökt rygg så länge. Får dock tänka på att jag gör det för en god sak..eller?
Jag kan i alla fall säga att den salongen har inte varit renare under det året som jag har städat där.


5 i topp - Tv-serier (obestämd ordning)

Cityakuten
Prison break
Förhäxad
Vänner
Top model (usa)


                                                                                                        //Alicia


Scorpion!

Äntligen har jag för första gången bytt mitt navelsmycke. Tyckte det var hög tid nu, har ju faktiskt haft den sen 29 september. Jag var väldigt nervös när jag skulle byta, så jag hade Emma med mig i fall det skulle bli några problem. Det enda som hände var att den övre kulan studsade iväg några gånger när jag skulle skruva fast den.


Valet av smycke blev en skorpion som jag fick av mina kusiner i födelsedagspresent. Och så här blev resultatet!

196670-92

(Kan ju även hälsa att hålet såg inte så jättefint ut när jag tog ut smycket:P)

Shopping

Idag har jag och Emma varit på stan. Hittade lite saker som jag har längtat efter. Bland annat ett par nya gympaskor. Så redan i morgon ska jag inviga dom när jag och Emma ska ut och springa. Hoppas dom är bra, de kändes väldigt sköna i affären. Det är en jäkla skillnad på dämpningen i de nya skorna och mina gamla. Efter 2-3 år är mina gamla skor helt utslitna.
Förutom löparskor så hittade jag ett par sandaler och armband.

När jag kom hem kände jag för att räkna mina skor nu när det hade blivit ett litet tillskott. Och jag börjar bygga mig en samling, 14 par skor är jag ägare till! Flera är dock r'ätt utslitna och borde antagligen kastas, men inte än, jag kan inte riktigt skiljas från dom!

  Gladiatorsandaler, Lindex (reaköp!)


 Löparskor, Sportringen (reaköp!)


 Armband 10-pack, Lindex 



Idag har jag även invigt min nya bikini. Den är väldigt bra att sola i, men att bada vet jag inte, Den är för stor, får väl se om man kan sy in den eller något..


Aja,ha det prima!! /Alicia





Ahh!

Livet känns ju för härligt ibland!! Som nu! :)

Vet inte vad det beror på, kanske att solen äntligen har tittat fram! Det ger säkert sin beskärda del till min lycka.

Och resten av dagen tänker jag fortsätta trippa omkring på små moln, och det ska inget få förstöra!





Hello!

This messege is going to be in english. Because someone has read my blog, and ofcourse he didn't understand a thing. :P So this you maybe understand!
Today my parents came home from Stockholm, where they have been since wednesday. I got a new bikini from them. A pink from Gina Tricot. (hehe Sorry Ottilia, men det är en likadan:P)
Today, yeterday and the day before yesterday i've been with Emma. It so fun that you are here finally! I love you<3 You are my best friend ever!

And as it is now i really like Tokio Hotel. But it's really hard to sing a long when the songs are in german.
My favorite songs are "monsoon" (both in english and in german), "Übers Ende der Welt" and "scream" (both the english and german there too).

Now i don't know what i should write more..




                                                                                 Have it fantastic!!//Alicia

Blåbär!

Ahh så gott!! Har nu smakat årets första blåbär. Hihi
Förhoppningsvis mognar dom fort nu så man kan gå ut och plocka så det räcker till en skål till frukost!


196670-87

Dagens - fredag

Och står för matlagningen onsdag till söndag. Så kolla in vilken smaskig måltid jag gjorde i fredags!

196670-86

Lövbiff med pommes och vitlöksås och grönsaker!  Mums!

Sunshine!

Idag har äntligen solen tittat fram igen, för att ha gömt sig bakom dystra regnmoln i flera veckor!!
Självklart var det bikinin på så fort man borstat klart tänderna och ut och lägga sig i solstolen som gällde.
Fick i allafall lite färg.
Medans jag solade läste jag "Fördjupande studier i katastroffysik" av Marisha Pessl. Har inte hunnit så långt, så jag gör inget utlåtande om vad jag tycker om boken.

[Bild på bokomslaget]





      

                                                                                                                        //Alicia

7 juli

Jag orkar inte skriva något detaljerat idag så det blir bara en kort sammanfattning av gårdagen. Det var sista dagen som Bea och dom skulle vara här. Så först åt vi grillat. Mumma verkligen! När det hade slutat regna (för tillfället) pasade jag och Bea på att cykla hem till Hedda och Ottilia. Där blev det tjejkväll med lekar och dans! Det roligaste var ju grädden:P Smakade inte så illa som jag troode. Fast det var ju inte gott heller precis...
Sen var det dans och snurra flaskan, haha.
Det blev en del samtal ringda, som gav en värk i magen av allt skrattande.
Så det var verkligen en jätterolig kväll!!



                                                                                        //Alicia

Spa-dag + film

Idag har jag och Bea spaat. Vi laddade upp ordentligt med ansiktsmasker, nya nagellack från Lindex. Sen hemma plockade vi ihop nagelfilar, nagelsax, nagelklippare i olika storlekar och former, salvor, fotbad, fingerbad, nagelstärkare, fotfilar och lite bra musik. Sen satte vi oss ute på altanen för att påbörja pedikyren. När den var klar skulle Bea hem och äta, och när hon kom tillbaka fortsatte vi med manikyren, jag gjorde även ansiktsmask och plockade ögonbrynen. Jag provade en ny ansiktsmask, en rödlermask som värmeds upp när den kom i kontakt med huden. Det var riktigt skönt, fast jag blev lite chockade först när det kändes som att ansiktet skulle brännas upp innifrån! :D Men det var riktigt skönt att få pyssla om sig själv lite idag. Och för att göra dagen fulländad så avslutade vi med att kolla på Dirty dancing. Klassiker som alltid går hem. Lika bra varenda gång tycker jag!



                                


Bra tips!  Om det är så att du ska ta ett fotbad men inte har något fotsalt hemma, häll i lite balsam då. Känns jätteskönt, och det gör fötterna mjuka och lena!                



                                                //Alicia

Dagens outfit

Det var länge sedan, så här kommer min utstyrsel för idag!

196670-81

Linne, JC
Halsband, Pus
Shorts, Vero Moda

Ögonbrynen

På begäran av min älskade kusin Matilda så ska jag lägga upp en bild på mina ögonbryn så ni ser hur de blev efter färgningen. Bilden är tagen idag, så det har gått några dagar sedan jag färgade, och därför har de hunnit blekas lite. Dubbelt så svarta var de nyfärgade ungefär.
Tänkte inte på att ta någon före- och efterbild, så det får bli en gammal, så ni ser skillnaden!




Före:                                                                       Efter:

196670-79                    196670-80            




                                                                                                                      //Alicia

Frisyr

Hitta häromdagen ännu en snygg frisyr på Sienna Miller.
 


Dagens shopping

Idag har jag varit i Kalmar med Bea. Hittade lite, nämligen en bhn och solbrills. Så nu har jag fyra olika par solglasögon. Men det är alltid bra att ha. Och när man hittar ett par snygga så pass billigt som jag gjorde måste man ju passa på!
Inne på H&M var det bh-provning som gällde. Efter att ha plockat ihop ett gäng var så var provrummet nästa stopp. Provhytter är ett väldigt bra ställe, man lyckas alltid få sig några goa skratt när man provar  kläder med en kompis. Den här gången var det bland annat Beas mobil som lockade fram några skratt. Men jag hittade i allafall en bh, egentligen 2 men det blev för dyrt. Har ju inte lika tur som vissa andra som får sponsring:P Haha.

Dagens inköp:

  Solglasögon, I me my

  Bh, H&M


Gårdagens Inköp:

  Halsband, Puss


                                                                                                 //Alicia

Roligt!!

Igår kom Bea med familj äntligen ner hit till Småland. Har saknat den lilla tösen! Har ju inte setts sen sportlovet typ! Det ska bli mycket lek nu under veckan hoppas jag. Förhoppningsvis blir det ju lite finare väder imorgon så man kan åka in till Kalmar på en shoppingrunda. Och en nödvändig spakväll är redan inbokad.

Igår var det roligt. Mammas målalärare med familj var på besök. Hans dotter Tinja på 5 år är nog den mest pratglada person jag någonsin har träffat. När hon hela tiden pratar disneysvenska så blir det extra roligt. Alla måste ju ha sett en dubbad disneyfilm någon gång, har ni då tänkt på den särskild dialekten rösterna har?
Precis sån röst är det hon har.  Man kan inte låta bli att skratta åt det. Sen hade hon ju sina ordval som också bidrog till att det lät så roligt.



                                                                                          //Alicia

Usch nej!

Idag har jag färgat mina ögonfransar och ögonbryn. Fransarna blev tillslut ganska bra efter att ha fått färgen i ögonen ett antal gånger. Men ögonbrynen?!:O Ojojoj...Ser ju inte riktigt klok ut. De blev alldeles för svarta, vilket INTE passar jättebra till mitt ljusa hår.
Jag tyckte det blev fult, eller som min mamma uttryckte det - " nu liknar du mig.". Ja, för det är precis det jag strävar efter också...inte! Missnöjd är ordet. Ska gå och gnugga ögonbrynen med tvål och vatten för att se om det går bort lite.  Man kan ju alltid försöka. Om inte så tänker jag inte visa mig ute den närmsta tiden.




                                                                                                          // Alicia

                                            

Ny mobil, tack!

 
Sådan här rolig mobil vill jag ha sen! Har börjat tröttna på min W800i, fast den har varit perfekt, nästan. Det jag har att klaga på är kameran, den är inte jättebra, och såååå seg. Lite skillnad mor denna - K850i. 5 megapixlar och förhoppningsvis en snabbare kamera. I såfall kommer detta bli mitt nya mobilköp med stor säkerhet. Dock har den inte kommit ut i butiker än. Ahh, jag tror med säkerthet att detta skulle kunna nli min nya ögonsten! Bara längtar tills den kommer ut!





                    

                                               

Dumma väder!

Idag skulle jag äntligen fått rida igen. Har inte gjort det på över 2 veckor. Och precis när jag stod och väntade på att Eva skulle komma och hämta mig så kommer de första dropparna. Bara någon minut senare öser regnet ner, och fortsatte med bara ökad styrka. Så istället för en ridtur ute i det gröna så blev det fika inne i huset i stället. Det är inte så dumt det heller , men det kändes lite surt när man hade längtat efter ridningen. Får väl se på tisdag om det kan bli en tur då! Hoppas hoppas.






                                                                                                             //Alicia