Dagens låt

Flo Rida ft. T-Pain - Low


Söndag

Sov länge idag, steg upp och åt frukost. Fixade mig iordning, sen blev det träning här hemma. Jobbigt jobbigt, men välbehövligt. Tränade i nog nästan 2 timmar, fast det blev lite slappt på slutet då det plingade på dörren och Ida-Sara kom på besök tillsammans med hennes pappa.
Sen var det en skön dusch som stod som nästa punkt på schemat. Mat var nästa. Pizza! Har upptäckt en ny god pizza efter att i flera år bara ätit Batman, nämligen Mexicana. Väldigt god, stark dock.
Sen har kvällen spenderats här i princip, har kollat på en träningsfilm som jag fixat för att se om den var något att ha, och joodå, den ska brännas ut på skiva.(a)
Snackat med lite blandat folk på msn som vanligt, Jag är nyfiken på Matildas klänning som hon ska ha i morgon, om hon har en likadan som jag eller inte. Det lär visa sig! :P
Och så i morgon är det årets sista dag. Får se vad den bär med sig, förhoppningsvis hinner jag blogga lite innan jag ska hem till Matilda. Om inte, får ni vänta med alla smaskiga detaljer tills på tisdag!!


See ya!!// Alicia

Magdansdräkten




Lat som jag är så har jag inte orkat ta en bild på min magdansdräkt än, men här kommer en bild iallafall från hemsidan som jag köpte den ifrån. (eller ja, mamma och papa köpte den - jag fick den^^)
Den är jättefin tycker jag, toppen kan man även ha som kjol, så det brukar jag ha när jag bara övar, och då har jag en passande topp till också.

Dagens nöje

DAgens nöje idag var att se min bror Henry vid matbordet idag. Normalt sett är han alltid,alltid alltid sist med att äta upp. Men tänka sig, idag var han först. Och ni skulle ha sett minen han gick runt med efteråt. Jag har aldrig sett han se så nöjd ut, och vad jag skrattade åt han.
Ja, tänk vad småsaker kan liva upp en:)



// Alicia

I like

Ashley Olsen @ The Waverly Inn In Los Angeles, December 10, 2007
Oh, jag gillar skorna!! Perfekta till utsvänga jeans som Ashley har!
Vad tycker du?

H&M vårkatalog

Igår dunsade H&M vårkatalog 08 ner i min brevlåda.
Slet upp den och började genast att ringa in allt det jag vill ha, det var ganska mycket..:P
Hippiemodet kommer ju tillbaka nu i vår och det älskar jag bara.
Älskar de blommiga blusarna och de utsvängda byxorna!
Jippi!

196670-305

Suck

Vad dålig jag är på att blogga. Inte uppdaterar jag särskilt ofta nu för tiden, jag får skärpa mig!
Idag sov jag till klockan 1 nästan (A), men jag var ju trött (kan ju ha berott på att jag var uppe ganska länge) och för att igår steg jag upp klockan 8, jag skulle in till Kalmar med Ottilia och vi ville vara inne när affärerna öppnade.
Jag lyckades inte hitta något på mellandagsrean - hur dålig är man inte då. Men det enda stället där men verkligen kan säga att det var rea var på Gina Tricot, och efter 5 minuter efter det att affären hade öppnat var det proppfullt med folk där inne, inte blev det bättre framåt eftermiddan heller, snarare värre. Så man orkade ju inte gå där inne och titta så mycket. Men innan alltför mycket folk hade strömmat in i affären lyckades jag ändå hitta klänningen jag ska ha på nyårsafton. Så skönt att äntligen ha hittat den, inte var den särskilt dyr heller. Hihi.
Ni får ingen bild på den nu, utan det kommer inte förrän på nyårsafton.
Ett fynd till gjorde jag i Kalmar, nämligen en tunika från Indiska, jag gillar den jättemycket, tycärr är det inget plagg man har förrän till våren, för den är lite väl vårig för att ha nu mitt i vintern.

Julaftons outfit (och juldagens)

196670-304



Tunika och skärp, julklappar
Jenas, nya från Wear it (?)
Öronhängen, Glitter
















God Jul!

Julafton idag!:) Hihi vad kul! Alla paket är öppnade (innehållet får ni se senare) och julmaten är uppäten. Ska snart fika lite också så detta inlägget blir väldigt kort.

GOD JUL PÅ ER ALLA!!

// Alicia

Dagens outfit 22/12

196670-303


Tröja, Gina Tricot
Kjol, Vero Moda
Skärp, armband, ring och strumpbyxor från Lindex
Skor, från någon affär från Polen
Öronhängen, Glitter

















Överraskning!

I onsdags var jag på stan med mamma och pappa och handlade lite. Eller jag handlade inte mycket, men jag hittade några julklappar som jag själv ska få. Oväntat var också att när mamma och pappa var inne på Torgett så fick mamma en väska och tröja av ägaren som hon skulle ge till mig, bara så där! För att jag har praoat där för typ ett halvår sen. Kul liksom! Och så är det möjligt att jag får hoppa in och jobba där lite ibland och så. Fett gutt alltså!:)



Klippning

I tisdags klippte jag mig äntligen!!
Förra gången jag klippte mig var den 31 maj om jag minns rätt. Så ni kan ju bara tänka er vad mycket mitt håt har växt sen dess - och hur slitet det var. Och så hade all volym försvunnit, och mina lockar ville inte vara kvar, så de senaste månadern har jag verkligen längtat efter en klippning.
Jag gjorde inget nytt, klippte bara så lite som möjligt på längden, klippte luggen så jag både kan ha den på sidan och mittbena. Klippte upp håret lite också, så nu är mina självlockar tillbaka! .) Härligt, älskar mina lockar!
Susanne visade mig även hur jag ska föna mitt hår så det blir lockigt och fullt med volym, så nu kan jag få håret att se dubbelt så stort ut på bara några minuter! Fett nice!

  
Hade bara efter-bilder. Så här såg jag ut när jag kom hem direkt efter klippningen.

Julmusik

Bästa julskivan är lätt Carolas Jul i Betlehem.
Så vacker den är. Annrs är jag inget fan av Carola precis , men den här skivan är verkligen bra.!

196670-302

Onsdagens outfit 19/12

196670-297


Polotröja, H&M
Kofta, Indiska
Jeans, Only
Halsband, I me my













Jullov!!

Äntligen är det jullov! Gud vad man har längtat!!
Fick ju betygen också, annat än nöjd kan jag ju inte vara med dom. :P
Mamma tvingade med mig att sola solarium idag, så jag stinker nu. uscha...hehe, Men jag är brun iaf! (eller brunare än vad jag var innan..;)
Ikväll blir det nog lugnt, är så trött.

Igår var jag i Kalmar och shoppade lite, fixade de sista julklapparna, så det känns skönt att ha det klart nu.
Jag hittade även ett par svarta jeans för 400 kronor. Vad jag har letet efter ett par bra svarta jeans, och så äntligen hittade jag ett par, trist är ju att man måste ha storlek 40 i dom, normalt har jag 36...men dom var jag inte ens i närheten av att kunna knäppa. :P
Menen, det är det ju ingen som kommer märka vilken storlek jag har i dom när jag har dom på mig;)
Hur som helst kommer de bild så småningom på dem.

// Alicia

Mamma



Nu är det så att jag ska skryta lite om min mamma. :D
Det är så att hon är superduktig på att måla. Kolla bara dessa tavlor liksom, det är bara några ut av alla de som hon har gjort. Änglatavlan har faktiskt fått bli modell för våra julkort i år. De tavlorna som är med här är inga små tavlor, utan 1x1 meter stora, fast de ser större ut. :P



Supergod kola

ca 75 bitar

100 g Svenskt Smör

3 msk kakao

3½ strösocker

1 msk vaniljsocker

1 dl sirap

2 dl Vispgrädde

 

 

Smält smör i en stor kastrull och

rör ner övriga ingredienser. Koka

blandningen utan lock, rör om då

och då. Koktid ½-1 tim. Gör ett

kulprov*. Häll upp smeten i en

välsmord liten långpanna (20x30

cm). Låt kolan kallna. Skär eller

klipp kolan i 2x2 cm stora bitar

och linda in var och en i smörpapper.

*Kulprovet: Häll några droppar av

smeten i kallt vatten. Rulla en kula

med fi ngrarna. Om den håller är

kolasmeten färdig.

 


Soon it's Christmas!

Tisdag idag, ocj ag har ÄNTLIGEN klippt mig. Över 6 månader var det sen sist. Det är så härligt att komma hem nyklippt, helt sjukt skönt. Älskar känslan av nyklippt hår, det känns så lätt och luftigt och...nytt?
Hur som haver, det är ingen stor skillnad på frisyren, bara topparna är klippta ochdet är lite mer upklippt, vilket är härligt eftersom mitt självsvall hade försvunnit. Men nu är det tillbaka, och det ordentligt.

Annars så har vi haft Julcabaré i skolan. Årlig tradition för niorna på skolan. Den har bara blivit sämre under åren, men vi lyckades ändå allaihopa locka fram ett antal skrattsalvor från publiken. Så rätt nöjd är man ju. Förutom att första gången gick det mesta åt skogen. Även om det inte finns en chans att vi kommer vinna så var det ändå en lyckad dag.


// Alicia

Fett kul!!

De flesta har redan sett detta säkert, men jag är ju lite efter så. Min kompis Bea visade mig detta när hon va nere här i helgen. Sätt dig ner och njut, jag lovar att du kommer skratta!




// Alicia

Fynden

Okej, jag lägger in mina fynd medans Bea är på toa lite snabbt. :P

Skorta endast 40 spänn;)

 Väska med patchwork-mönster, i äkta skinn för 17.50

Fynd kallar jag det! :D

Fredag

Hejsan, det kommer inga bilder på fynden idag, troligtvis. Bea har kommit på besök så jag har varit med henne helakvällen, och innan dess har jag varit och ridit, så jag har inte hunnit.
Men jag ska lägga ut receptet på kolorna som jag gjorde - för jag har fått väldigt bra betyg om dom! Hälften eller mer är säkert redan uppätna, och jag som hade räknat med att de skulle räcka till julafton:P Haha, där fick jag, jag kommer nog få gra en sats till ska ni se.


// Alicia

Fynd

Dagens fynd som jag gjorde idag får ni se i morgon, för nu hinner jag inte visa dem, klockan är mycket!

God natt!!// Alicia

Kola-kladd!

Igår gjorde jag supergod kola. Den var faktiskt jättegod :P
Det tyckte i allafall både mamma och hennes kompisar.
Det var första gången som jag gjorde julgodis själv. eller första gången som jag gjorde det hemma kan man säga. Mamma är inte mycket för sånt.
Men jag klarar mig utan henne!

Fast det var jobbigt att slå in över 70 stycken kolabitar i papper...




// Alicia

Dagens outfit 13/12



196670-288










Cardigan från Gina Tricot,
jeans från Vero Moda,
ring och armband från Lindex
och tröja från Only.

Lucia

13 december är samma sak som Lucia, typ:P
Titta på luciatåget i skolan idag, var ju hyfsat bra, fast det har varit bättre. När man sedan är ute å spanar i en affär kommer Nybros Lucia med sina tärnor och lussar lite. Alltid trevligt med lite sång!!

 

Jag och Ottilia för några år sedan.! Kolla in mitt hår!:O

// Alicia

Vanity Fair

Jag har precis tittat klart på filmen Vanity Fair. En film med Reese Witherspoon. En väldigt begåvad skådespelerska om jag får säga det själv.
Filmen var helt okej. 3.5/5 betygsmässigt.
Jag bprovade på något nytt, nämligen att hyra den från
www.sf-anytime.se. En sida där man kan hyra filmer för en slant billigare om man har bredbandsbolaget.
När jag kommer hyra en film därifrån är det skönt att man har en sådan pass stor skärm att se den på. ;)



// Alicia

Yes!

Det stämmer att kanal 5 kommer visa tv-serien Gossip girl!
Härligt, jag har ju läst nästan alla böcker och jag gillar dom starkt. Så jag är förväntansfull till om serien är bra eller inte.
Serien kommer börja sändas till våren, så nu är det bara att vänta!



Wonderful

Det har varit en helt underbar kväll. Vi har firat Lisa som fyller år snart, så vi åkte till ett habiliteringshem för barn och ungdomar där vi badade i varmvattensbassäng och hade flera av våra roliga samtal!
Men det allra roligaste var att vi äntligen samlades alla igen!
Vi har så otroligt skoj tilsammans!
Lisa, Lisa, Lisa, Matilda, Tina och Carin! Ni är bäst!<3

Skratt är något man kan räkna med i massor när vi umgås, så man längtar alltid efter att tr'äffas! Det är så det ska va.



// Alicia

Keira Knightley i ny film

Keira är snart aktuell med sin nya film Atonement, en film baserad på Ian McEwans roman med samma namn.
Tillbaka på 30-talet spelar Keira den dryga överklassnobben som blir förälskad i familjens hushållerska son, Robbie(James McAvoy). 

Filmen har biopremiär den 11 januari 2008 i Sverige.

Se trailern här:

Julmusik

Här kommer en bra jullåt med Mariah Carey!

Santa Claus is coming to town - Mariah Carey


Det är den lite "rockigare" versionen av den här låten. Jag tycker den är bättre nämligen.
Och miss Carey är ingen dålig sångeska.


// Alicia

Förra veckans outfits


Monday night

Första advent har redan passerat och vi är redan inne på den 3e december. Alltså bara 21 dagar kvar till julafton. 3 veckor. Det är inte mycket.
Helgen har gått fort, för fort. Lördagen gick åt till att städa här hemma och göra en julklapp. Och tittat på film, jag har sett både ettan och tvåan i Sagan om ringen-triologi. Trean har jag börjat titta på idag.
Igår var jag på jobbet och städade och en lunch hos mormor och morfar blev det också.



// Alicia

Harry Potter

Så, nu har man sett Harry Potter och Fenixorden (igen) tillsammans med Carin och mamma. :P
Som nog de flesta vet kom den ju ut på dvd i onsdags.
Den är bra tycker jag, den bästa faktiskt av Harry Potter-filmerna.