Så får du Hollywoodlockarna



Steg 1 - Preparera håret
Skölj igenom nytvättat hår med ljummet eller kallt vatten för att få fram en naturlig glans, och handdukstorka försiktigt. Ta en klick mousse lika stor som en golfboll i handflatorna, och fördela i håret med fingrarna från rot till topp. Kamma igenom håret och låt det falla i en sidbena på den sida där det lägger sig naturligt. Låt benan ligga i linje med den högsta punkten av ditt ögonbryn.

Steg 2 - Släta ut
Rakt hår ska fönas bara om det har en tendens att bli frissigt, och vågigt hår blir alltid snyggast om det får torka fritt. Har du däremot lockigt hår bör du plocka fram hårfönen. När håret nästan är torrt lindar du det sektion för sektion runt en normalstor rundborste, och torkar med fönens munstycke nedåt i hårets riktning. Sträva efter ett mjukt intryck där alla strån slätas ut.

Steg 3 - Skapa lockarna
Vira cirka fem centimeter breda sektioner av håret kring en plattång, och rulla upp till öronhöjd. Var noga med att hålla plattången i lodrät vinkel, och se till att håret rullas inåt mot ansiktet. Rullar du håret utåt kommer testarna att sticka åt alla möjliga håll. Håll tången i cirka 30 sekunder och lossa sedan klämman så att håret faller ner i en spiral. Använd en mindre locktång om du har tunt hår, och en större om ditt hår redan är lite lockigt.

Steg 4 - Nåla tillbaka
Vira varje lockad sektion av håret runt dina fingrar och fäst vid hårbotten med en klämma eller hårnål. Spreja sedan håret med ett hårspray utan alltför mycket stadga. På det här sättet håller lockarna längre. Låt nålarna sitta i en dryg halvtimma innan du släpper ut håret. Blås eventuellt lite kallluft med hårfönen för att skapa extra glans.

Steg 5 - Glänsande avslut
Borsta lockarna lite lätt med en luftig borste tills du har en man av svallande vågor kring dig. Har du tunt hår, kamma igenom med fingrarna i stället. Fixa riktig stjärnglans genom att avsluta med ett par droppar serum, som du sveper över håret med hjälp av handflatorna. För en look som håller hela dagen, borsta lätt lite då och då för att friska upp vågorna och maximera glansen.

Text från
Cosmopolitan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback