Hemskt!

Så otroligt hemkt, det som hände på Virginia tech i måndags när en massmördare dödade 32 personer. Kan inte fatta att det finns såna personer. Vi pratade om det i skolan idag, och ställs inför den verkligheten att det kan hända vem som helst, jag, du - vem som helst. Nu menar jag inte att man blir en sådan som går runt och skjuter ner folk, utan att vara en av dom som blir nerskjuten - eller får se någon annan bli det. Såklart är det inte lika stor chans att något sådant händer i Sverige eftersom det är mycket svårare att få tag på vapen, men inget är omöjligt.
Läste i tidningen om den här mördaren, att han 2005 blev han dömd efter att ha förföljt nägra tjerer och han blev klassad som psykiskt störd. Han ansågs vara en fara för både sig själv och för andra människor, men ändå, ändå låter man honom ha kvar sin rätt att köpa vapen!
Min lärare berättade att en lärare hade ställt sig i dörröppningen när Cho Seung-Hui kom in i klassrummet. Den här läraren var tydligen över 75 år och hade överlevt Förintelsen, och hans liv får ett absurt slut av en person som tydligen vill dra med sig så många människor som möjligt ner i graven. Så otroligt hemskt.


www.youtube.com finns det filmer som visar Cho Seung-Hui och vittnen från händelsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback