Nyklippt!

Kom nyligen hem från frisören. Har äntligen klippt mig. Det var verkligen länge sen jag gjorde det, innan julas var det. Det känns väldigt skönt. Har klippt kortare lugg, och klippt upp det lite mer. :P
Slingade även håret i en vitare blond färg. Är nöjd med resultatet, men fick en chock när jag hörde priset!
Jag var helt inställd på att det slingorna skulle kosta 120 kronor, men oj vad fel! 420 blev priset - för bara slingorna!
Nåja så kan det vara, får låta bli att köpa kläder den närmsta tiden.



                                  Ha det vackert(?)//Alicia

Dansdag!

I skolan var det dans idag. Bugg för hela slanten, var jättekul tycker jag!
Kanske för att jag älskar att dansa! Det är jättekul. :D
Det var ett danspar från Kalmar som fungerade som lärare, killen var jättesöt;) Haha, om man nu får vara så rättfram:P
Men det var kul och jobbigt, haha men det ska det vara, fast ja skulle vilja att de kunde vara lite andra danser, inte bara bugg hela tiden, utan mer latinodanser, som mambo och cha-cha-cha. DET skulle vara riktigt kul!


 


                                                                                                                                    Ha det fint!!//Alicia

Kalmar

Gårdagens dag tillbringades i Kalmar och på Ölands köpstad med mina kusiner!
Jag var klar lååångt innan vi åkte eftersom någon skickade fel tid till mig i smset. Men det var lugnt, hade väntat mig det.
På köpstaden finns typ Sveriges bästa skoaffär, De har alltid många, billiga, snygga och bra skor!
Provade en del som var fina, men köpte ändå bara ett par. Fast jag är nöjd ändå för jag gillar dom mycket!
Sen bar det av till staden Kalmar. Tre tröjor blev det där och en godispåse såklart från Tokige Ture. VI köpte alla varsin...jag köpte dock den största..:/
Hehe men det var en rolig dag, och det var annorlunda att åka in med mina kusiner. Det är synd att Matilda inte bor kvar här. Hon är väldigt snäll och rolig, och hon har väldigt bra klädsmak så hon är perfekt att åka och shoppa med!



    
                                                

Söndag

Idag blir det jobbigt tror jag. Eftersom det är Mors dag idag, så ska vi och åka och äta hos momor och morfar. Sen har jag min städning att göra, Fattar inte att jag orkar med att städa 3 ½ timme varje vecka.
Förhoppningsvis är jag klar med detta någonlunda tidigt, så jag hinner få med lite roliga saker idag också. Bland annat så ska jag nog fråga Eva om jag kan få följa med ut till stallet och rida. Fast antagligen hinner jag inte det för vi ska inte till m&m förrän vid klockan 2.



Nåja vi får se hur dagen flyter på!



                       ha det bra!!<3//Alicia

Filmkvällen

Det var kul igår kan jag ju hälsa alla!
Efter att ha ätit en god kebabtallrik på kebaben och kollat in "pensionärernas race" utanför coop och kebeben så åkte vi hem till mig, efter att ha gjort några småstopp på vägen.
Så vi laddade upp med snacks och dricka i soffan och satte på filmen. De första 25 minuterna gick bra, sen stannade bara filmen. Så Petter stackaren, fick stå ut med en del kommentarer från andra:P Haha.
Men vi löste problemet genom att åka till videobutiken och hyra en film. American Pie - naked mile, blev det istället.
Väldigt skojig film, så man blev ju på bra humör efter att ha sett den.
När den var slut gjorde mina kompisar en rannsakan genom våra lådor med dvder i. Och film nummer 3 blev Pirates of the Caribbean, ettan. När halva den filmen hade gått hade jag VÄLDIGT svårt att hålla ögonen öppna kan jag säga. Jag var så trött. Det var ett under att jag inte somnade(fast jag blundade mig igenom nästan halva filmen). Fast sen lyckades Carin fösa bort min trötthet genom att sätta ett antal kamerablixtar i mitt ansikte.

Men trots att filmen som vi egentligen skulle ha sett inte funkade så tyckte jag det var en otroligt rolig kväll!
Måste vi göra om någon gång!


                                                                                                    //Alicia

Vardagsrum!

Äntligen är vårt vardagsrum klart! Soffan är det vi har väntat på (den skulle ha kommit vid påsklovet, typ).
Jag tycker det blev jättefint! Ser helt annorlunda ut, det vill jag lova.  Tyvärr har jag inga före-bilder. Men tidigare hade vi soffor där datorn och bokhyllan står, och tvn framför dem. Där soffan står nu, stod skrivbordet och bokhyllor. Och så är det ny tv, nytt golv och nymålat. Bestäm själva om ni tycker det blev fint!



             


                                                                                                                            //Alicia

So far

Äntligen är det fredag igen! Hittills har jag inte gjort mycket mer än att vara i skolan , men senare blir det lite träning innan släkten kommer. Min mamma fyller nämligen 45 år imorgon så det blir firande idag.
Hoppas det blir kul.
Det har varit en bra vecka hittills tycker jag. Och jag har inte anledning att tro att helgen kommer bli mycket sämre!
Visst, skolan har inte varit den roligaste, i onsdags var det orientering hela dagen, men som tur var så var det fint väder så man slapp ju regn. Det gäller bara att hitta de positiva sakerna , fast ibland är det svårt...
Så mycket träning har det inte blivit, men istället har jag varit med mina kompisar! :) Jag, Lisa och Tina hade det kul på studsmattan i både måndags och i tisdags. Tina är ju som bambi på hal is när hon hoppar.
På kvällen kom även Markus och hoppade lite, så jag gjorde honom sällskap. Alltid lika farligt att hoppa med honom! :P
Igår följde jag med Eva ut och red. Jättekul! Roligt att det blir en hästsommar igen. Fast denna sommaren är det Holly Dolly som jag ska rida. Ni ska få se bild på sötnosen senare.
Imorgon hoppas jag det blir kul, då ska nämligen jag, Petter, Oscar och Carin ha filmkväll. Men det babblar jag mer om imorgon eller på söndag då jag kan berätta alla roliga detaljer! :) Haha


  Här är förresten navelsmycket jag fick av mina kusiner i konfirmationspresent!


                                               I like you, you know<3 //Alicia

Måndag 21/5

Första skoldagen efter minilovet är över. Har varit en bra dag idag tycker jag, Har känt mig glader än vad jag har gjort under hela helgen, vilket var bra!
fast det var ju inte så bra att jag inte har känt mig glad under helgen...
Men men, killarna tycker jag har varit snälla och roliga idag, eller är det bara något jag har inbillat mig? ;) Haha

Efter skolan stack jag och Matilda ut på stan en stund, jag köpte ett par mini jeans-shorts. Kommer bild såklart!
Snart kommer Tina hit och så ska vi hoppa lite på studsmattan, för jag orkar inte träna idag, hmm..olikt mig!
Men jag pallar inte i värmen - det har verkligen varit en varm dag idag - vilket jag tackar vädret för!
Hoppas jag har fått lite färg på armar och ben, man vill ju ha lite färg till skolavslutningen!

Dagen outfit tisdag

Enkelt idag.

image47



Linne, JC
3/4 byxor, Vero Moda
Halsband, Ego


                               Ciao!//Alicia

James Bond:P

Haha idah har det varit ganska roligt. Vår bildlärare är den coolaste läraren alltså! På vår så kallade resurstid är vi bara tjejerna från klassen, och då har vi han. Eftersom det var fint väder idag tyckte han att vi kunde strunta i att göra något så vi cyklade hem till han istället. Han bor bredvid pressbyrån typ så vi gick in dit och fick med oss en låda med gelegrodor. :) Inne i hans lägenhet bjöd han på äppeljuice och marshmallows!
På tillbakavägen till skolan tog vi en sväng förbi Gunnar "James Bond" Scäfers bond-museum, för vår bildlärare känner honom.
När vi kom dit fick vi alla hans autograf på handen, plus visitkort där han skrev sin autograf också. Ja, gud alltså...
Och så fanns det James Bond-center för 10 kronor! :D Hahaha.
Men eftersom vi inte hann kolla i museét så ska vi dit nästa vecka också!





                                          Ha det bra!! //Alicia

The Sisterhood of the traveling pants

Såg den för en liten stund. En riktig lipfilm ,men den var bra! Rekommenderar den gärna till dem som gillar "tjej"- filmer så att säga.!




Malmö!

Idag bestämde jag mig, jag ska följa med Ottilia, Sofi och Bella till Malmö i sommar! Det ska bli kul tycker jag. Shoppa, shoppa , shoppa!
Egentligen var det tänkt att resan skulle bära av till Göteborg, men de andra ångrade sig och tyckte Malmö istället, och inte mig emot. Jag ska ändå kanske till Göteborg i sommar.
Haha...aja:P


                    //Alicia

Gårdagen

Igår var jag i kyrkan igen, som avslutning på konfirmationen så skulle man gå i kyrkan under en gudstjänt. Vi spelade upp våran pjäs igen, och denna gången gick det utan missöden. Vilket var väldigt skönt!
Sen åkte jag direkt till jobbet, så jag hade resten av dagen ledig.
När jag kom hem åt jag , satt vid datorn och tvn innan det var mat igen (oxfilé och klyftpotatis, mums!) och sen lite dator igen. :P
Men efter det var jag såå rastlös, så i det nålfina regnet gav jag mig ut och sprang 8 kilometer. Tyckte jag var duktigt av mig!
Fast det är jobbigt idag med all träningsvärk och skoskav. Jag behöver nya joggingskor! De jag har nu är för gamla, och de börjar kännas för små.


 See ya later!//Alicia

Smycke!

Visst är det fint? Det är halsbandet jag fick i helgen. Jag gillar det! :)


image42

ESC

Igår vann Serbien med Marija Serifovic som sjöng Molitva. Själv tyckte jag definitivt inte hon var den bästa. Jag hejade på Bulgarien, Moldavien och Ungern!Men jag vet några som jag satt framför tvn med som tyckte Serbien var bra..hehe
Men refrängen var helt okej, kanske kommer man börja gilla den eftersom den med säkerhet kommer spelas hela tiden på radion.
Och Sverige tycker jag gjorde ett bra framträdande så det var förvånande att de kom så låg. fast det var många bra med i år så det kanske var därför. Men jag tror det är bra för Sverige att vi får kvala in nästa år(om vi har en bra låt vill säga). För många ut av de låtar som har kommit bra har fått kvala in.
Måste bara nämna Storbritannien, jag förstår inte!!??
Hur kommer det sig att de alltid ska ha en sån dålig låt som bidrag?!
De lyckas ju få fram så bra artister  - förutom i ESC!


Aja nu ska jag inte skriva mer på detta inlägget!//Alicia

Konfirmation!!

Idag har jag då konfirmerats. Det känns skönt att ha det gjort. Det var väldigt nervöst så fort vi kom in i kyrkan och såg alla fullproppade bänkar. Självklart fick jag syn på min kusin Christofer direkt så då kunde jag inte sluta le. Tack alla ni som kom för att titta på mig!!! <3
Men annars tycker jag det gick rätt bra under tiden i kyrkan, några skratt och glömda repliker under pjäsen vi spelade upp, men annars tycker jag det gick bra!
Måste säga att jag är väldig glad över presenterna jag fick!
Pengar(i massor), ett halsband, navelsmycke, tre ljuslyktor av min gullige kusin Joel och en resa till LONDON!!!!! Den fick jag av familjen och det är jag och pappa som lämnar Sverige den 28e oktober! Ska bli jättekul!
Så nu ska jag spara massor av pengar så jag kan shoppa loss ordentligt när jag är där!!
Nu har alla åkt hem, för mamma ville inte ha kvar dem när ESC börjar sen.

  

          Men nu ska jag gå, Ha det fint allesammans!!//Alicia


Dagens låt!

Hörde och såg den på tv idag, den är otroligt bra!! Sitter och lyssnar på den just nu!
Videon är också väldigt snygg.



Dagens låt

Cheek to cheek - med Sahara hotnights

Träning

Några tips!

Det finns så otroligt många olika sätt att motionera på, det gäller bara att komma på vad som passar just dig.
Här kommer lite tips på olika träningssätt:


Friskis och Svettis - något för alla! Jympa, spinning och gym, det är bara att välja!
Dans - finns så otoligt många olika sorters, bara att välja och vraka!
Löpning - finfint sätt att bränna kalorier på, ge dig ut själv eller tillsammans med en kompis!
Spinning - ger styrka, kondition och kaloriförbränning, utmärkt alltså!
Yoga - bra sätt att finna harmoni med sig själv samtidigt som man bygger muskler och fixar en slankare kropp!
Ridning - bra träning för ben, mage och rumpa, och så får du ju en ny vän - hästen!
Städning - för den lite latare typen, men 2 timmar intensiv städning är inte så dåligt + du får det ju rent!
Volleyboll - utmärkt när sommaren börjar - samla ihop ett gäng och sätt igång och spela!
Studsmattan - Jättebra konditionsträning - är du för snål för att inskaffa en själv har säkert grannen en!
Inlines - plocka fram dem och ta en tur i det fina vädret tillsammans med en kompis!

Detta är ju såklart bara en bråkdel ut av allt man kan hitta på! Men tänk på att röra på dig ungefär en halvtimme varje dag - det håller fettförbränningen igång!

Så här lägger jag upp mitt
Måndag - Friskis och Svettis intensivpass
Tisdag - F&S step up
Onsdag - tidigare showdans, nu blir det mer jobbigare träning;)
Torsdag - ledig!
Fredag - ridning
Lördag - kondition av något slag och magdans
Söndag - 3 timmars städning varje vecka

Glöm inte att lägga in några vilodagar också!! De är lika vilktiga som själva träningen!


                       Lycka till!!//Alicia


Äntligen!!

Jag har varit sjuk den närmsta veckan och har därför inte kunnat träna något. Vilket har stört mig. Men jag har försökt att röra lite på mig i allafall. Har varit ute och gått och hoppat på studsmattan, så jag har inte suttit helt stilla! Jag älskar att träna! Så äntligen ska jag göra det idag! Det blir antagligen aerobics för fettförbränningen och konditionen, och lite magdans på det för magmusklerna. Eller så blir det övningar från Jane Fondas träningsbok, kondition och styrka för hela kroppen. Älskar den boken. Och lite magdans efter det. Ska bli kul!!



Pirates!

Och för alla er som har gillat de tidigare Pirates of the Caribbean - filmerna, så kommer 3an, Pirates of the Caribbean - Vid världens ände på bio den 23/5. Jag säger bara ; Snacka om att jag ska se den!



Ny

Här kommer en bild på den nya klänningen och skärpet som jag skrev om i ett tidigare inlägg!!

196670-41

Hype!

Ursäkta, detta inlägget kom lite sent; det skulle ha skrivits i måndags eftersom det var då det var valborg.
Men bättre sent än aldrig.:P På morgon var jag sjuk, hade lite feber men framåt luchtid gick det över så jag och Carin gick ut på stan lite. Jag hittade skor till konfirmationen och skolavslutningen! Det var gutt :D
Sen när jag kom hem mådde jag jättedåligt så jag tog en ipren så jag blev på topp igen. Jag ville bara ut ur huset så jag följde med Ottilia, Sofi; Bella; Natta och Matte till Amigo och sedan vidare till Hype!! Jätterolig kväll!!!!!<33 Underbara var ni och omtänksamma!<3






Mina skor (vet ej vad affären heter)


Ha de bra!!//Alicia

Marknad!

Idag var det marknad här i staden. Åkte två karuseller, burarna (eller vad den nu heter:P) och sick-sacken, fick en jäkla huvudvärk efteråt.
Men den lindrade jag med en isglass, Twister - MUMS!
Innan vi åkte hem köpte vi en heliumballong och hade lite kul :D Man låter ju för rolig alltså efter att ha andats in sånt! Haha, Jag ringde till Carin med sådan röst, men hon fattade inte att jag hade andats in sånt, så hon trodde jag bara gjorde mig till! Haha Så kan det gå. Men efter att ha andats in all den där luften så fick jag värre huvudvärk igen, men har tagit en värktablett nu,så det är snart över!


Orkar inte skriva mer, ha det bra alla!!//Alicia